De 6 beste sapcentrifuges van 2022

Wil je de dag goed beginnen met een gezond fruit- of groentensapje? Met een sapcentrifuge maak je in een handomdraai de lekkerste sapjes. Bekijk hier de meest populaire sapcentrifuges van 2022.

Waarom zijn deze sapcentrifuges de beste koop?

Beste Algemene Keuze
Philips Viva HR1855/70

De Philips Viva HR1855/70 is een ideale keuze voor elke keuken, waardoor deze door ons bekroond is als beste algemene keuze. Zo maak je bijvoorbeeld tot wel 2 liter sap zonder dat de pulpopvangbak geleegd hoeft te worden en komt er geen pulp in je sap door het ingebouwde filter. De motor van de Viva is 700W, wat ervoor zorgt dat je met gemakt kunt mengen, mixen en malen. De vultrechter is extra groot, het fruit hoeft niet eerst gesneden te worden. 


De Philips Viva beschikt over QuickClean-technologie. Het apparaat is binnen 1 minuut schoon door QuickClean-zeef, ingebouwde pulpopvangbak en gladde oppervlakken.

Check Prijs Bol.com Check Prijs CoolBlue
Meest Goedkope Keuze
Princess Juice Extractor

Deze sapcentrifuge van Princess is hartstikke betaalbaar. De sapcentrifuge heeft een grote trechter waar je grote stukken fruit en groente in kunt toevoegen. Je bent zo een stuk minder tijd kwijt aan het snijden.

De resten komen niet terecht in het verse sap, deze worden bij de Princess Juice Extractor opgevangen in een container. Het sap zelf komt in het glas van gewenste grootte onder de opvangtuit. Wanneer het glas vol is kun je gemakkelijk een nieuw glas pakken dankzij de inbegrepen druppelstop.

De centrifuge vermaalt de ingrediënten op hoge snelheden, voor de veiligheid bevat het apparaat een vergrendelsysteem dat ervoor zorgt dat de deksel stevig op de basis blijft zitten. Belangrijk om te weten is dat de onderdelen van de sapcentrifuge niet bestemd zijn voor in de vaatwasmachine. Wel zijn de onderdelen gemakkelijk uit elkaar te halen, wat het schoonmaken makkelijker maakt.

Check Prijs Bol.com Check Prijs Expert.nl
Beste Prijs-Kwaliteit Verhouding
Bosch MES25A0 Sapcentrifuge

De Bosch MES25AO sapcentrifuge heeft een vermogen van 700 Watt. Hiermee creëer je binnen no-time je gewenste sap, zeker als je je realiseert dat je het fruit of groente niet hoeft te snijden voordat je het in de centrifuge doet.

Je kunt met deze sapcentrifuge van Bosch dankzij de twee schakeltrappen kiezen voor hard en zacht persgoed. Het apparaat beschikt over een automatische pulpafvoer en aluminium sluitbeugels die zorgen voor een krachtige sluiting en stevigheid. Diezelfde stevigheid wordt ook nog vergroot door de zuignoppen waarover de centrifuge beschikt.

Check Prijs Bol.com Check Prijs CoolBlue
Meest Luxe Keuze
Philips Avance HR1922/20

De Philips Avance HR1922/20 is verkozen tot de meest luxe optie door de vele voordelen van deze sapcentrifuge.

Deze centrifuge maakt wel tot 3L sap in één keer, zonder tussendoor te spoelen. Mocht je meer sap nodig hebben, dan zorgt de voorspoelfunctie ervoor dat je sapmaker snel en makkelijk schoon gemaakt wordt. Je kunt zelfs een fontein in de stamper maken om ongewenste restanten weg te spoelen.

Om ervoor te zorgen dat het sap daadwerkelijk in het glas komt en niet op het aanrecht, is de Philips Avance voorzien van een druppelstop. Deze sapcentrifuge heeft daarnaast een XXL vultrechter, waar bijvoorbeeld hele appels inpassen. De Avance heeft een hele sterke motor van maar liefst 1200 W. De sapentrifuge gaat lang mee, maar mocht er iets mis gaan, dan kun je gebruikt maken van de 2 jaar garantie.


Check Prijs Bol.com
Meest Complete Optie
Nutribullet Juicer

Het merk Nutribullet mag niet ontbreken uit deze lijst: zo ook de Nutribullet Juicer. Met een krachtige motor van 800 watt ben je binnen een mum van tijd klaar. Door de 2 verschillende standen pers je zowel uit zachte als de harde ingrediënten sap. Dit kan heel gemakkelijk: door de brede en verstelbare invoertrechter kun je hele stukken groente en fruit in de centrifuge doen, zonder eerst te moeten snijden.

De sapcentrifuge is compact en ontworpen voor gemakkelijk en dagelijks gebruik. De sapkan van 800 ml heeft een afsluitbare deksel zodat je de sap in de koelkast voor 48 uur kan bewaren. De NutriBullet Juicer is gemaakt sterk, roestvrijstaal en kun je eindeloos genieten van jouw sapjes in de morgen. This one has got it all!

Check Prijs Bol.com Check Prijs CoolBlue
Meest Compacte Keuze
Severin ES 3570 Sapcentrifuge

Dit is een ideale sapcentrifuge als je op zoek bent naar een betaalbare en compacte centrifuge die niet te veel ruimte inneemt op je aanrecht. Deze sapcentrifuge beschikt over een kan van 0,5 liter. Handige functionaliteiten zijn de druppelstop, spoelfunctie voor stapresten en het afneembare sapreservoir. Dankzij de antislipbodem gaat deze sapcentrifuge nergens heen en blijft ‘ie goed op je aanrecht staan.


De sapcentrifuge heeft 2 snelheden.

Check Prijs Bol.com Check Prijs Ep.nl

Wat doet een sapcentrifuge?

Met een sapcentrifuge maak je – net als met een slowjuicer – gezonde fruit- of groentensapjes.

Het verschil met een slowjuicer is dat je in een sapcentrifuge grote stukken groente en fruit kunt toevoegen, die snel geraspt worden. Bij een slowjuicer maak je de ingrediënten kleiner en kneust de slowjuicer de ingrediënten langzaam. Een sapcentrifuge levert daardoor helder sap op, terwijl een slowjuicer geconcentreerd sap oplevert.

Wil je meer weten over het verschil tussen een sapcentrifuge, slowjuicer en blender? Lees ons artikel hierover.

De beste merken sapcentrifuges

In webshops zoals Bol.com, Coolblue en Blokker koop je sapcentrifuges van allerlei merken. De populairste merken sapcentrifuges zijn:

  • Philips
  • Bosch
  • Princess
  • Brabantia

Al deze merken sapcentrifuges vind je ook terug in de verzameling beste sapcentrifuges op debesteblender.nl. Ontdek de beste koop sapcentrifuges volgens o.a. de Consumentenbond en Coolblue en koop je nieuwe sapcentrifuge direct bij de bekendste webshops van Nederland.

De beste sapcentrifuge aanbiedingen voor jou verzameld

Is een sapcentrifuge in de aanbieding? Dan zie je dat direct op deze pagina. De prijzen van sapcentrifuges worden dagelijks geüpdatet dus ook als één van deze sapcentrifuges in de aanbieding is, zie je dat meteen. Zo weet je zeker dat je de beste deal voor jouw nieuwe sapcentrifuge scoort!

Meer relevante keukenapparatuur

We schrijven reviews over vele (super nuttige) keukenapparaten. Heb je wat aan dit artikel gehad, dan gaan we je hier ook blij mee maken: