Top 10 Beste Citruspersen & Sinaasappelpersen van 2023

Wanneer je de zoektocht start naar een citruspers, ontdek je al snel dat er zóveel keuze is! Maar wat is nu de beste citruspers van 2023? Ontdek hier de persers voor sinaasappels en andere citrusvruchten die dit jaar als beste uit de test kwamen. 

Waarom zijn deze citruspersers de beste koop?

Deze elektrische perser vinden wij eenvoudig in gebruik, snel en goed schoon te houden en je aanrecht blijft schoon.

Het meest luxe en professionele apparaat dat elke citrusvrucht uit weet te persen tot de allerlaatste druppel. 

Snel en zeer handig (snap je hem?). Deze handpers is robuust, gaat lang mee en voor een zachter prijsje beschikbaar dan een elektrische variant.

Beste citruspers overzicht

Wat kun je met een citruspers?

Een citruspersen gebruik je om citrusvruchten te persen zoals:

 • Sinaasappel
 • Citroen
 • Limoen
 • Grapefruit
 • Minneola
 • Pomelo
 • Mandarijn
 • Sukadecitroen
 • Pompelmoes

Inhoudsopgave

Beste Luxe Keuze
Cecotec Fruitpers

Klinkt vers sap je goed in de oren, maar heb je niet de behoefte elke ochtend zelf de vruchten uit te persen? Dan is de Cecotec Fruitpers wellicht wat voor jou, want deze is elektrisch. Dit scheelt je enorm, want het enige wat je hoeft te doen is het stuk fruit op de pers te plaatsen. Er zijn twee kopstukken aanwezig, voor grote en kleine stukken fruit. Ook is hij voorzien van een pulpfilter, waardoor je geen vruchtvlees in je drinken krijgt. Wil je dit juist wel? Dan haal je het filter gewoon weg.

Voordelen:
 • Voorzien van automatische start
 • Met antidruppeltechniek
 • Losse onderdelen mogen in de vaatwasser
 • Pers draait in twee richtingen
Nadelen:
 • Niet voorzien van een hendel
Check Prijs Bol.com
Beste Handmatige Keuze
KitchenBrothers Handmatige Citruspers

Elke ochtend snel, eenvoudig en zonder te knoeien een vers glas sap. Al het sap kan makkelijk uit de vrucht worden geperst dankzij de sterke motor, zonder druppels op het aanrecht. Alle losse onderdelen geschikt voor de vaatwasser. Met de twee perskegels pers je verschillende formaten citrusvruchten, en het rvs-filter zorgt ervoor dat er geen pulp in je glas komt. Wil je graag een kan sap klaarmaken, dan kan dit door de schenktuit omhoog te klappen.  

Voordelen:
 • Geschikt voor alle citrusvruchten
 • De 2 perskegels zijn vervangbaar
 • Start & stopt automatisch
 • Staat stevig op het aanrecht
 • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding
 • Vaatwasserbestendig
 • Compact
Nadelen:
 • Er kunnen vingerafdrukken achterblijven op het materiaal
 • Middelmatige perscapaciteit (350ml)
Check Prijs Bol.com
Meest Goedkope Keuze
Keizer RVS Handpers

Deze rvs handpers is ontzettend fijn in gebruik, zeker wanneer je even snel een beetje citroensap nodig hebt voor door je drinken of tijdens het bakken. Door zijn compactheid kan hij gewoon in de bestekbak zodat je hem altijd bij de hand hebt. Heb je sap nodig? Dan hoef je alleen maar de helft van de vrucht in de pers te plaatsen en de handvatten dicht te duwen. De pers is gemaakt van rvs, dus je kunt er vanuit gaan dat hij jarenlang mee gaat. Bovendien is de kans op knoeien met deze pers erg klein.

Voordelen:
 • Erg makkelijk in gebruik
 • Compact formaat
 • Hoge kwaliteit
 • Eenvoudig schoon te maken
Nadelen:
 • Geen verschillende formaten aanwezig
Check Prijs Bol.com

De voordelen van een citruspers

Een citruspers helpt je sinaasappels, mandarijnen, limoenen en citroenen uit te persen (en de onbekendere kumquat, limequat, pomelo, mineola sweetie en ugli – ja, die laatste twee zijn echt namen van vruchten). 

Een sinaasappelpers zorgt ervoor dat alle vitaminen bewaard blijven, en het kost weinig tijd en moeite om een glas sap te maken. Bij de elektrische versie ben je er daarnaast vrijwel zeker van dat echt al het sap uit de vrucht geperst wordt en je niet een halfvolle sinaasappel weggooit.

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een citrus pers?

Perskegel en -hendel – De perskegel is het deel waar je de vrucht op zet. Er zijn persen met een universele kegel, maar ook apparaten met verschillende opzetstukken. De pershendel zorgt ervoor dat je extra kracht kunt zetten. Ga je handmatig vruchten uitpersen, dan zul je al snel merken dat het lastig is om al het sap eruit te krijgen. Dankzij een pershendel hoef jij je hier niet meer druk om te maken. Meer dan een perskegel zorgt ervoor dat je zowel kleine limoenen als grote sinaasappels en zelfs grapefruits kan persen.

Druppelstop – Een aantal elektrische citruspersen is voorzien van een druppelstop. Zo is er geen gedruppel na het persen. Dit is handig, want dit zorgt ervoor dat er geen spetters op je aanrecht terechtkomen. Zeker wanneer je een aanrechtblad hebt dat gevoelig is voor vlekken.

Reservoir – sap klaarmaken en het daarna pas in de glazen schenken. Heeft de pers van jouw keuze geen reservoir? Dan dien je zelf een glas onder de pers te zetten. Deze apparaten beschikken vaak over een schenktuit waar het sap doorheen stroomt.

Vermogen – Bij een elektrische citruspers is ook het vermogen belangrijk. Hoe sterker de motor, hoe sneller en eenvoudiger je sap perst. Het risico dat je loopt bij een pers met te weinig vermogen, is dat niet al het sap uit het vruchtvlees geperst wordt. Dat is zonde.

Uitstraling – Wanneer je een citruspers koopt, doe je dit omdat je dagelijks wilt genieten van vers sap. Dit betekent vrijwel automatisch dat het apparaat op het aanrecht komt te staan, en dan is het uiterlijk ook belangrijk.

Vaatwasserbestendige onderdelen – In alle gevallen kunnen alle onderdelen van de persen in deze review in de vaatwasser. Wel zo makkelijk, want met de hand schoonmaken kan echt een rotklus zijn. Andere persen die je tegenkomt op het internet zijn niet altijd volledig vaatwasserbestendig.

 

Alle ervaringen op een rij

Wij zijn dagelijks bezig met het zoeken naar de beste producten voor jou. Tijdens deze zoektocht bekijken we niet alleen veel verschillende producten, maar ook alle reviews. Een greep uit deze reviews lees je hieronder:

“Heel fijn apparaat in gebruik. Lastige met dit soort apparaten is dat ze altijd zo moeilijk zijn schoon te maken. Deze kan je eenvoudig schoonmaken want je kan het in de vaatwasser doen. In de doos zitten verschillende perskegels, heb er tot nu toe 1 gebruikt, dit ging goed. Ik gebruik hem niet elke dag, maar maak er graag glaasje Jus mee in het weekend. Lekker en gezond.”

Review van Ben over de KitchenBrothers citruspers

“Ik heb deze pers zelf al heel lang (merk was eerst Solis), en gebruik hem iedere dag. Nu heb ik er één gekocht voor de woongroep waar mijn moeder woont. Omdat ik weet dat dit, voor veelvuldig gebruik een geschikt apparaat is, prijzig in aanschaf maar zijn geld dubbel en dwars waard.”

Review van Marije (60-69 jaar) uit Zaandam over de Sage pers

“De citruspers voldoet volledig aan de verwachting. Sinaasappels worden volledig geperst, het vruchtvlees wordt door de machine gepureerd door het metalen zeef. Enkel de pitten blijven achter. Eenvoudig te bedienen en eenvoudig schoon te houden. Bol.com had de laagste prijs, leverde de volgende dag, maar die ervaring had ik al met Bol.com. Een vertrouwd bedrijf, een goede service en gedurfde prijzen.”

Review van Suzanne (50-59 jaar) uit Panningen over de Philips Avance

Heel stevig en makkelijk in gebruik. Ik gebruik hem iedere ochtend voor mijn citroen water.”

Review van Emily (20-29 jaar) uit Nijmegen over de Keizer handcitruspers

Ongeveer een week in gebruik. Zeer tevreden. Sterke motor en gemakkelijk schoon te maken. Vlot geleverd.”

Review van Jan over de KitchenBrothers citruspers

Geen gespetter en andere rotzooi meer wanneer je simpelweg wat citroensap wil persen.”

Review van Miranda (40-49 jaar) uit Rotterdam over de RVS Handcitruspers

“Voor deze prijs super apparaat! Mooi van kleur, perst supersnel en zeer handig die druppelstop, werkt perfect. Kleur vind ik mooi, maar dat is persoonlijk natuurlijk.”

Review van Fiona (50-59 jaar) uit Meteren over de Cecotec Fruitpers

Citrus- en sinaasappelpers aanbiedingen

Elke dag zijn er wel een hoop aanbiedingen op bol.com. Bekijk ze of er wat tussen zit.
 

Veelgestelde vragen

De citruspers werkt door het mechanisme van een hefboom en een steunpunt. De hendel dient als hefboom, terwijl de citroen als steunpunt fungeert. Het scharnier dat het bovenste en onderste deel verbindt, werkt om de citroen of limoen tussen deze twee delen te persen en jou uiteindelijk vers sap te geven. Bij een elektrische citruspers hoef je de citrusvrucht enkel tussen de hendel en de perskegel te leggen en alles wordt voor je gedaan.

Als je graag (net zoals ik) elke ochtend vers sinaasappelsap drinkt, bespaart een elektrische sinaasappelpers je heel wat tijd en energie. Als je slechts af en toe een sinaasappel, citroen of limoen perst, is een handmatige sinaasappelpers veel goedkoper (en makkelijker op te bergen).

Een handmatige citruspers is een bak met een deksel met geribbelde kegel waar je een halve citrusvrucht op legt. Vervolgens maak je met je hand een draaibeweging waardoor het sap uit de sinaasappel komt en in de bak terechtkomt. Ideaal wanneer je even snel wat sap nodig hebt. Er is ook een handmatige citruspers in deze review die meer als een soort knoflookpers werkt.

Wil je graag op zondagochtend vers sinaasappelsap, of wil je elke dag een kan vers sap hebben? Enkel voor de zondagochtend kun je prima een handmatige of elektrische citruspers kopen, maar wanneer je elke dag een kan vers sap wilt hebben, kun je beter een juicer aanschaffen.